Fisklasagne med basilikasås

 

Fisksås
400 g torsk eller annan vitfisk
1 1/2 msk olivolja
1-2 msk hackad vitlök
1 lök
1 röd paprika
1 morot
8 dl vatten
2 fiskbuljong tärningar
3 dl grädde
1/2 dl tomatpuré
2 msk hackad dill
1 msk socker
salt och peppar

Skär grönsakerna i små bitar.
Fräs grönsakerna och vitlöken i olivoljan utan att den får färg

Tillsätt tomatpuré, vattnet och grädden, låt sjuda i 20 min

Skär torsken i tärningar

Tillsätt fisk och dill och låt sjuda ytterligare i cirka 5 min.
Smaka av med salt och peppar

Ostsås:
3 msk vetemjöl
6 dl grädd/mjölk
3 dl riven gratäng ost

Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull.
Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning.
Låt såsen koka.
Rör ner 2 dl av osten och smaksätt med salt.
Varva fisksås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form.
Avsluta med sås.

Strö över resten av osten.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Basilikasås

1 kruka färsk basilika eller torkad basilika efter smak
3 dl majonnäs
2 vitlöksklyftor pressad
vatten
Salt,Peppar

Mixa basilikan och vitlöken.
Blanda i majonnäs
tillsätt vatten så det blir rätt konsistens
smaksätt med salt och peppar

servera med en fräsch sallad till

Fredrik Holmström
Oxiegårdens förskola
fredriknilserik.holmstrom@malmo.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s