Daniellas favorit fiskgratäng 4 port

IMG_3560

1 msk olivolja
1 gul lök
1 röd, grön och gul paprika
2 klyftor vitlök
1/2 dl tomatpuré
2 dl chilisås
ev. vatten
3 msk oregano
salt och peppar

4 bitar sejfilé eller annan vit fisk som man tycker om.
100g riven ost

Strimla paprikan, tärna löken och pressa vitlöken.
Fräs tills det blir mjukt men inte får färg.
Tillsätt oregano, tomatpuré, chilisås och eventuellt vatten.
Låt koka upp och smaka av med mer kryddor om det behövs.

lägg fisken i en smörad ugnsfast form.
Häll över tomat/paprika såsen
strö över riven ost

Sätt ugnen på 175 grader
Låt stå i ugnen i 15-20 min eller tills fisken är klar och osten har fått lite färg

servera med kokt potatis, en fräsch sallad eller något annat gott som man vill ha till
Om man ta bort osten så blir fisken laktosfri och mjölkprotein fri också

smaklig måltid

 

Fredrik Holmström
Skrållans förskola
fredriknilserik.holmstrom@malmo.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s